Ahhhh....

Vissa saker ska man inte försöka sig på när man pratar i telefonen inte med min mamma i andra luren i alla fall. Lyckades slarva bort ett kort på min kärlek & mig från kyrkan och tror ni att jag kan hitta det?
 Nej nej nej detta får ju inte bara hända....
Mmmm.....?!?  säger hej då till min mor som pratar på i telefonen oavbrutet. (Älskar min mor men hon kan bli något långrandig ibland. Kanske landar jag där själv någon dag -- säger ibland till barna, gräv ner mig i någon gödselstack hos någon bonde om jag blir lik min mor eller syster i vissa avseenden. )

Ringer min bästa fotograf någonsin Podde - Hjälp! Ahhh Hjälp!.. Kan tänka mig att han fick hörselproblem med mitt hysteriska gapande. Åter igen får jag höra - Hur lyckas du?..-Jag vet inte, har väl en fallenhet för problematik kanske.....
Får se om Podde kan fixa mitt slarv - om några dagar vet jag och ni.


Vi två



≈≈♥♥♥≈≈



www.lightningdesign.se


Så var det förseglat då....

26/11 2010
♥♥♥





Lampan blev som ny

Fyndade i vintras en liten bit vit lakan med spets, gav bara 35 kronor för 140 cm x 65 cm. Tanken är att jag skulle sy en (rättare sagt skulle försöka sy) en liten lampskärm till lampan i sovrummet.
Stoppade in tygbiten i garderoben och glömde bort den. Hittade den igen nu när jag satt på golvet framför garderoben.
 Ja, egentligen satt jag där i ren tristess och blev riktigt glad när jag fann den.
Klarade av att både sy en hyfsad lampskärm och att sitta vid min fars gamla symaskin med min onda rygg & nacke.

Resultatet:





Jippie

Jag säger bara jippie!!! Har Äntligen med stort ÄÄÄÄÄ...fått hem den kryddade bröllopsfotot. Kanon blev det och om ni undrar så hade jag faktiskt den klänningen på bilden. Gifte mig med kärlek, av kärlek och enbart för oss två! Så det blev på vårat sätt. Så letar ni efter en kanonfotogra så ska ni kontakta Podde på www.ligthningdesign.se Ni får det som ni önskar och mer därtill.
 
Se & Njut vänner!





Minnen av våren - 78

Vet inte om det bara är jag som minns mina tidigare vårar, men jag tror nog att dom flesta har gott minne om vissa händelser som berör dom starkt.
För mig är vårtecknen lite olika saker och händelser men träskor tillhör dom, jag hade röda med svarta/vita och rosa målade blommor på dom. lastbilen som sopade gatorna (vilket min svåger nu gör om vårarna, kul ju!) Och STENKULOR -  ett minne som är mig kärt - spela kula! För vem har inte gjort det? När snön nästan smält bort på skolgårdens grusplan och då menar jag nästan ( för vi tog borstar och spadar, jobbade hårt med att få fram en gnutta grusbit att kunna spela på. Alla var med för att spela eller heja på och inget tjiv.
 Man kastade i grop eller ställde upp pyramider beroende på vem som började spela. "Pyrra" var inte min grej riktigt men kul var det ändå =)
Så nu när man kan ana vårens ankomst så kan jag känna dofterna av grus och blöt snö, få mig en nostalgitripp tillbaka när gruset knastrar under skorna.
Undra om jag kan hitta några träskor igen?....Kanske kanske..
   


väggtexter

Att väggtexter är en fluga/mode har väl inte gått nån förbi. Jag har då inte missat det, jag har fallit för det också och rejält fallit!
Så hittade en sida eller ja, flera sidor på nätet om att kunna beställa dessa underbara väggtexter.
Så här kommer lite resultat som jag har klistrat och dragit/skrapat dit. Detta är vårat gamla linneskåp som jag fick av min kära svärmor ( hon är helt underbar, fyller faktiskt 81 i år. Dunderhurtig är hon) Både svärmor och svärfar är i livet och är pigga, och då menar jag riktigt rejält pigga!
 Men åter till vårat skåp - visst blev det kanon♥




Lite nytt till sommaren kanske

Jag vet vad jag vill ha till sommaren. Till våran härliga baksida med soldäck önskar jag mig två vilstolar och en mysig serveringsvagn. Så jag hittade detta på   www.Helgbutiken.se




God morgon

Hej och god morgon alla!
Vet inte hur besvikna ni blev i går kväll när det började snöa igen, men jag blev i alla fall väldigt grinig.
 Men idag är en ny dag. Även om lite av snön ligger kvar denna morgon så skiner solen och enligt tidningen ska det bli upp mot 4 + idag. Så en härlig morgon är det.
Så tycker även min lille son som redan är i lektagen med krokodiler och dinosaurier. Vilket är det
bästa han vet.

        


Let it be light!


Earth hour

Hoppsan!
Igår - lördag kväll. Mitt i Körslaget kom en av ungarna på nedsläckningen som pågår runt om i landet.
 Shit pomfritt!!
Ja ja, det slutade med att jag och gubben for runt och släckte lampor och annat energidrivande med ungarna hängande och snubblande runt benen.
Men faktiskt så blev det riktigt mysigt och när vi tog oss en närmare titt ut i grannskapet verkade det som dom flesta faktiskt hade släckt ner. Det brann både stora & små lyktor här och där. Men lite besviken blev jag allt när jag insåg att gatubelysningen fortfarnade var på.
Så då tappade vi lite gnista och smög till oss tv med körslaget i ljusskenet.
Men det är bättre än inget.


Underbart så säg......


Blommor

Ja, Tänk vad lite blommor kan göra för ens själ egentligen. Fyndade som sagt var lite på torget i fredags - två tulpanbuketter för 80 :- och en bukett rosor ( dom där underbara i ljusrosa med lite limegrönt i)
Delar gärna med mig till er alla.
 Så håll till godo den underbara soliga vårdag!





bröllopstankar

Jag har ju gift mig i alla hemlighet i November förra året. Helt enkelt i en underbar vinröd/cremefärgad klänning och min käre man i gammeldags kostym med väst.
 Prästen, 2 vittnen och alla tända ljus i kyrkan. Kyrkans klockor klämtade vackert.
Helt magiskt!
♥♥♥

Nu är det så att vi är bjudna till ett bröllop i sommar och det verkar bli många gäster och inga barn. Har många tankar om detta. Ettiketten är kavaj så vad kan jag ha då?
 Klänning knälång eller vadlång? Åtsittande eller löst? Snurrar i huvudet just nu.....men jag ska informera er alla lite senare så klart.


Ren smärta...

       


Elände

Sjukskriven på grund av ryggont, fram för allt från bäckenet och nacken.
Var hos min gudomliga kiropraktor hon gav mig bärförbud och inga i och ur några bilar på ett tag. Hela bäckenet har flyttat sig och det är kontentan av en bil inom arbetet som inte är ergonomisk utformad för oss i arbetet.
10 timmar nattjänst och bilpatrullerande och ca 60 i och ur en bil som inte är ok. Och denna vinter med ca 15-20 minus varje natt.
Men lyssnar dom som beställer??? Inte då! Men nu har det gått och blivit så här för att man biter i hop och tjatandet inte räcker till. AJ AJ aj aj .....Sjukskriven ger inget till räkningarna. Suck!
Men en solig dag har det varit och det känns gott i alla fall.


Snart så......

Vårvärmen väntar i veckan och jag ser fram emot den och säkert många med mig, denna vinter har varit ack så lång. Men nu är det på gång ...........





Hjärtan fröjder

Listar det som ligger mig närmast hjärtat för stunden.

1. Min underbara man
2. Våra barn
3. Goa härliga vänner
4. Vårsolen
5. Sverige


Underlätta vardagen

I samma morgontidning har dom nu kommit fram med en helt ok grej tycker jag i alla fall. För vem har inte idétorka när det gäller middagar och luncher? Jag kan villigt erkänna att jag har det ibland och det är så tråkigt framför allt när ungarna kommer hem från skolan och det första man får höra är - vad blir det för mat? - vad ska vi äta?
Lilla Emma är otrolig, känns som hon är hungrig jämt. Äter som hästar men det tar jag bara positivt, då gillar dom ju det.
Men åter till tidningen, Finns två tjejer som öppnat eget med recept, mathandling och transport till din egna dörr. Kul grej... i och för sig ingen nyhet, man har ju hört det förrut. Men nu ska även recepten lanseras i tidningen om jag förstod rätt. Och det är ju jättebra för en med torka i huvudet.

Eloge till tjejerna som vågar starta eget och har eget tänkande, säger bara go go go!


Trendig

Vid frukostbordet i morse så läste jag dagens tidning. På sidan "Familj & folk" fick jag se en liten notis i högra spalten - Trendigt med fyra barn....... Vad nu då?
Läste vidare och insåg att det är många nu som följer på de kändas liv, Jamie oliver, Beckhams & Maria Montazami för att nämna några som har fyra barn.
Då insåg jag att jag kan säga att jag är en trendig människa eller kanske var jag med och skapade den?  Jag har fött fyra barn och har tre bonusbarn så nöjd är jag men ändå gnager det en känsla av "vill jag inte ha en liten till?" "är jag nöjd nu, mätt och belåten?"
I vilket fall kan jag nu stoltsera med att jag är TRENDIG
!


Möhippa

Ja. Inte mycket kan förvåna mig eller överaska mig men prata om att bli totalt grundlurad av helt goa härliga arbetskollegor.
Jag fick mig en straff möhippa som hette duga i fredags. Skulle behövt mer sömn i kroppen för att klara ut den ok men kul hade jag så länge jag var med. Och jag blev väldigt fin i håret. God mat var det och då hade jag klackarna i taket men efter en timme eller nåt sådant så kroknade jag rejält.
 Men jag blev väl omhändertagen av mina vänner..fick låna Tompas säng en stund och skjuts hem fick jag också men minns det inte alls. Jobbigt när det blir så, lite ångest smyger på en. 
Det blev inget bilåkande för min del lördagen efter - kände mig fortfarande full faktiskt.  Men idag tror jag att jag reder ut dagen - förhoppningsvis i alla fall. Men roligt var det - Tack goa vänner för att ni finns. ♥


cupcakes


Hej alla kära vänner, nu var det ett tag sen jag bloggade.
 Ni förstår jag har försökt ge mig på att göra cupcakes. Hittade ett recept på tastline. Mini cupcakes med frosting. Jag tog och gjorde en liten sats med lite frosting och det blev väl så där. Frostingen var inte smidig att spritsa ut utan jag fick bre den över. Kanske lite mer grädde i kan göra susen.
Men visst blev dom fina ändå - riktigt kaffesugen nu!







Listan

Lista- sköna saker

1. En varm vårsolig husvägg
2. En bukett med vitsippor
3. Första fikan ute med vårlukt i näsborrarna
4. Mysiga lördagskvällar
5. Fredagens torgdag


Nu blir det vitt vitt vitt...

Men vi åker väl på att måla dörren och karmarna också för det syns en himla skillnad från det gamla vita och det nymålade.....





Nu händer...

Ja!! Nu händer det grejer här hemma. Väggen i trappan har fått lite raketfart eller jag och gubben har fått lite fart under fötterna. Kanske lite ljusterapi av vårsolen har gjort susen. Härligt att se att det börjar ta form som man tänkt sig.

Början av det hela

                                


Till er

Tack alla för att ni hittat till mig och det känns jättehärligt att få ta del av er och ni av mig. Så en här kommer en vårbukett till er alla från mig. Hoppas det bidrar med lite värme och välbehag i väntan på våren.


Färger blir man glad av

Insåg att jag hade lite tyg längst ner i garderoben. Mycket färg (rosa/rött) skulle det ju vara för ca 5 års i en av flickornas rum sen har det bara blivit liggande.
Hmmm jag syr några korta gardiner för köket och lite kuddar som matchar i kökssoffan.
I kökssoffan slappar oftast den stora dottern eller sonen när dom kommer hem men dom brukar få fightas om den med pappa. Fast jag måste säga att det blev riktigt glatt och vårlikt inomhus.
Ja, sen idag så skiner ju solen också och den värmer härligt mot husväggen.


Häst eller inte

Ja, tänk om man kunde styra sina barns val som man styr sina egna. Mittersta dottern har skaffat sig en foderhäst och ingen liten häst heller utan ett svart sto på 170 cm i mankhöjd. Själv är Sofie som en fjäder i styrka och storlek (drar kanske ca 34 och är 17 år) Men över förväntan har det hittills gått. Så jag kan inget annat än gilla hästkräket jag också så gammal ryttare och hästtokig som jag är.


När ska det sluta

Är oerhört trött på denna snö som bara kommer ner mer och mer. Men det är ju en liten ljusning mitt i allt ialla fall. Den lägger sig inte utan den smälter bort lika fort som den kommer ner.

För att hjälpa till lite så våren kommer och med den lite barmark så gav jag mig ut med skyffel, spett och sopkvast i högsta hugg. Så jag kan stolta med lite barmark på våran garage uppfart.

Kan tala om att det var träning för rygg och armar så jag behöver inte söka gymmet idag.


RSS 2.0