Tjoho här kommer jag tjejer.......


Äntligen

Äntligen är jag friskskriven för att återgå till mitt arbete, har längtat dit.
Kan förstå människor som blir "lea" på att gå hemma. Jag klättrade på väggarna till slut. Kan heller inte förstå dom som gör allt för att slippa arbeta....knepigt värre!

Önska mig lycka till i natt och hoppas att jag inte kommit ifrån det allt för mycket men det sitter väl i ryggraden som när man lärt sig cykla.


fortfarande

Fortfarande sjukskriven...men nu ser jag en ände på det hela. Är hel i kotor och ryggrad så nu är det träning som gäller. Enligt min bäste ( och den enda) kiropraktor ska jag nu träna 15 min om dagen på en pilatesboll...
Ja ja det lär nog rulla ett par gånger sjögång innan jag får till det. Men nu ser jag framåt.
Är sjukskriven en vecka till så Glad påsk till mina kära kollegor som jobbar i helgen. Ska tänka på er. Snart är jag hos er igen och då j..... ska det bli jobba av. Saknar dom mycket ska ni veta.
Men igen ...Glad påsk till er alla!


Länge sen sist

Usch och fy!
Nu var det ett tag sen jag var inne på bloggen......lite eller rättare sagt inte SÅ Lite virus på våran dator. Undra var dom kommer ifrån dom j..larna. Inte kan det vara från mig och något jag laddat ner för inte är jag nån hackers direkt. Undviker ladda saker - kan bli så himla fel.
Så frågan gick vidare till lilla Emma - nehej då jag är bara inne på spel och panfu ( bara och bara tänkte jag) Hanna behövde jag inte ens fråga för hon frågar alltid mig innan hon gör något nytt med datorn.
Tja!...Gubben min är väl inte ens tänkbar kandidat, han hittade on/off knappen i vintras och den processen går lite långsam ännu så då återstod det en person till ..Sofie ( som ständigt är vid datorn och styker omkring som en katt på hett plåttak) Svaret var ju väntat - Varför måste det alltid vara jag som laddar hem saker eller jag som gör allt fel här hemma? Hmmm.. Lite "agro" där som vanligt när hon känner sig skyldig.
Ja det blev till att kalla in kavalleriet Robin (Linns sambo som är den bästa på datorer).
Så nu gör vi nya försök vänner!


Äppelsmulpaj....Mmmmmmmmm

Världens godaste smulpaj!!

Röda äpplen, strösocker, havregryn, smör, vaniljsocker och sirap.
Ja kan det bli godare Mmmmmm....


Precis vad det står

  



Värme och sol

Är det inte underbart när solen sakta värmer upp skog & mark. Livsgnistan får sig en skjuts rätt upp i det blå. Idag har jag plockat lite i uterummet där är det varmt & gott nu.
 Får bli en fika där snart.







Är hundvakt åt Smilla (Linn & Robins busiga vovve). Här ligger hon och gottar sig på mattan i uterummet och har full koll ut till trädgård så hon inte missar något ( kan ju komma en av grannarnas katter och strosa förbi, fast det gör dom nog bara en gång)





Studiedag

Jaha ja,  ingen lugn stund idag inte!
Studiedag för alla utom Sofie från skolan. Sofie går gymnasiet och där är det skoldag idag.
Härlig dag med solsken och 19 grader i uterummet så här i köket står dörren öppen.
 Det blir en god lunch där ute sen.


Blåbärshoppning Emma & Rasmus





Tävling för lilltjejen

Idag var det blåbärshoppning för lilla Emma. Hon skulle ridit sin sköthäst Miaflores men hon var alldeles för busig och stirrig så det fick bli en lite mindre ponny som heter Rasmus. Hem kom hon hel och med en vit rosett. Bra jobbat tjejen!!

   


Middagsmat

Hej hopp!

Vilken god middag det blev....köttfärslimpa med hackade soltorkade tomater och riven ost inlindad i bacon, kokt potatis och gräddsås. Mums.......




Uppiggande

Fick ett meddelande från en härlig kollega i dag. Blir alltid lika glad när vi hörs...det är så långt mellan varven nu för tiden.
 Måste säga att det enkla kan verkligen pigga upp en framför allt när man är sjukskriven för bråkig rygg ( undra om det finns nån läkarterm för det?)

Nu finns det en ljusning......


Emma

En något trött Emma efter en dag i skolan med kulspel, bad & livräddning. Har gjort läxan i engelska och nu softar lite framför datorn i myskläder. En bra avslutning på en aktiv dag denna Torsdag.




Grillning

Detta fenomen -  Grillning.
Ja,  inte är jag något undantag för den sysselsättningen inte. Och likt är det hos oss som hos andra familjer att mannen grillar.
Läste i dagens tidning om just statistiken över vem som grillar i familjen- Mannen!   Som svar på en intervju som gjordes om detta så svarade männen att det är manligt att grilla, dom känner sig stora och starka.
Hmmmm ...lustigt att denna känsla inte kan infinna sig vid spisen eller vad säger ni? =)
 

Oavsett vem som håller i stekspaden så längtar jag till säsongens grillning så även barnen. Gott gott!



Mycket mer...

Idag när man slog upp sina blå så insåg man snabbt att i dag har inte solen nått ner till oss med sina strålar ( inte ännu  i alla fall).
En kaffe och jag tittade snabbt ut i trädgården...där satt en liten hare och mumsade på någonting. Söt rackare och helt orädd verkade det som. Lät blicken glida vidare över lövhögar och leksaker som använts innan snön plötsligt kom ( vet att jag sa till barna att plocka nu ner sakerna i lådan innan snön kommer - vet också att jag fick till svar, redan gjort det ju!) Ändå finns det en och annan sak liggande under snön som nu töat av...Konstigt? Måste ha en trollkarl i skogen intill då ...Ha ha ha
Men som sagt var inser att vi (gubben och jag) har lite att greja med nu i vårkanten - fruktträden ska klippas, rondedenron ska flyttas, sandlådan ska ha ny sand, landen ska grävas, hallonbuskarna ska klippas, vinbärsbuskarna ska klippas och några ska till sonen Ludde...Ja , det finns att göra men va roligt det är att veta att man inte behöver gå sysslolös och bara dega.
 Skulle nog bli skogstokig av tristess. Ha en bra dag alla tills vi hörs igen!


Härliga vår

Ser ut i trädgården på baksidan och inser så smått att snön är nästan borta. Solen skiner gott och värmer upp vårat underbara uterum. I dag har jag försökt ge mig på att dammsuga där ute fast inte utan många pausar med en värkande rygg. Men till slut var det färdigt för en fika i myssoffan.
 Kan ni tänka er det var hela 19 grader där ute. Dom små barna har lekt där ute i eftermiddag och myst dom också.
I morgon ska det sättas upp lite väggtext där ute ( jag vet...har fått fnatt på väggtexter) Men det är så himla mysigt och roligt. För en enkel peng kan man ändra hela rummet.
Två av döttrarna (Lina & Linn) har också fått en väggtext var, kunde inte låta bli - ville ge nåt litet till dom.

Tips: Ni hittar riktigt bra texter och till bra priser på www.paxlux.se






Våren

Har vänner som precis har varit i Paris. Jag vet att dom åkt regelbundet dit under flera år och jag har aldrig varit där så nu känner jag att det kanske är dags för en underbar vår i Paris/Frankrike.

Vi har ju faktiskt inte varit iväg på någon bröllopsresa så det kanske man skulle fixa till, barnvakt till dom minsta har vi. Tur att man har kommit till en ålder då man har blivit lite bekväm annars kanske storken hade kommit om 9 månader. Paris - Kärlekens glöd!


Frukt & grönt

5 i topp lista för lite grönt och skönt eller rättare sagt Frukt & Grönt som är en riktig vitaminkick!

1. Jordgubbar
2. Kiwi
3. Banan
4. Päron
5. Plommon


Vitaminer


Mumsig och god fruktsallad - en bra avslutning på en skön slappar söndag!



Slö och lite bekväm

Idag har varit en sådan dag då man känner inte för att göra någonting alls.
Duggregnet som började på förmiddagen höll i sig ända fram till middagstid för ett senare gå över i ett ösregn. Ja...snön försvinner ju som sagt var men fram kommer det en trist blötlagd lövad gräsmatta eftersom vi blev överaskade när snön kom så fort i höstas. (Något lata var vi också i ärlighetens namn ska det sägas)
Men en dag som denna har inneburit lugn och ro hemma, lite plockande i minsta möjliga mån. Och mycket godis Hmmm jag är en godisgris ( förkärlek till choklad mmmmmmmm)

Dottern Hanna har gjort en fruktsallad och serverat den med vaniljsås. Gott!
Så lite nyttiga har vi varit också men framför allt så har vi softat gott och tittat på hockey - släkten spelar i Modo så det laget ligger närmast hjärtat för stunden.

Har inte riktigt förstått det det där med drafting eller hur man skriver detta fenomen. Så mycket har jag i alla fall förstått att spelarna har agenter som sköter deras kontrakt och att det finns sportchefer i klubbarna som lägger intresse på en spelare som dom kan tänka sig spela i deras lag.

 Elit, NHL eller KHL sak samma säger jag och får en blick av gubben min ....(tycker förmodligen inte jag är klok alla gånger)
 Men gillar hockey gör jag och kommentatoren Wikegård.


Förr....men still going strong

Reklam och affischer var alltid lika fräcka och läckra förr eller vad tycker ni?
 Själv tycker jag att en del repliker i reklamerna är riktigt roliga och fyndiga.
Kul att hitta dessa på nätet från olika samlare som förmodligen tycker som jag att det var nog lite roligare förr i alla fall.

  

  

 


Fin kelgris

Det här är Wilda som är hästen som dottern Sofie har som foderhäst men nu ser det ut som om hon får åka och lämna tillbaka henne innan tiden är slut för att hästen har så låg rang att det inte har gått att ha henne ihop med dom andra hästarna som stallägaren har och vi har krånglat och bytt hagar, lagat staket som hon sprungit igenom så stallägaren kan inte längre ha det så här. Sorgligt för hästkräket är ju riktigt fin och underbart snäll, men det är inte smidigt att kontrollera en 1.70 cm hög rädd häst.





Det känns....Gott!

Vaknade denna morgon till en dimmig och ruggig sådan, inget humör på topp av det minsann. Fram för allt inte efter en natt av många upp och gå för den onda ryggen & nackens skull. Bläää...

Så vad hitta på denna fredag? Lite uppdateringar vid datorn i små omgångar annars får jag gamnacke med stort G- sen då...??? Vi får se vad som händer under dagen helt enkelt - med alla barna här hemma så händer det alltid något.
Traskade sonika ut för att hämta dagens tidning nu på morgonen och fann ett paket i brevlådan??
En liten lapp fick mig att inse att någon gång under natten som gått hade några av mina kollegor lagt detta paket i våran låda. Prata om att inte ens hinna hälla upp en kopp kaffe till mig utan som ett barn på julafton slet jag upp det svarta och vita paketet med några silverhjärtan på........Hmmmm vad vad??? Jäklar vad den knutna rosetten ska sitta hårt då! Skynda skynda - kommer på mig själv att höra mig säga till lilla Alfred - slit inte upp, var försiktig. "Ja, dom skulle se mig nu"
Något vitt ser jag att det är....

Ett hjärta med text!

Blev väldigt glad över detta och det värmer i mitt hjärta att jag har sådana härliga kollegor som bryr sig om.
Så nu idag känner jag mig inte så hängig längre över min sjukskrivning, onda rygg & nacke eller vädret denna 1 april.
Tack goa härliga arbetskollegor och vänner för att ni bryr er om ♥




RSS 2.0