När hösten närmar sig

När hösten närmar sig så får jag sån lust till att ändra om och förnya här hemma, finns säkert många som gör likadant. På nåt vis så känns det som det är helt ok att pyssla inne, sommartid och soliga dagar så blir det ofta ett måste att greja i trädgården ( eller balkongen/uteplatsen för dom som har en härlig sådan)


Cykling för hela slanten

Lilleman har under sommaren lärt sig cykla och det är ju så roligt....Fast jag måste erkänna att när han cyklar så går jag i rask takt, så jag kommer ut mycket mer nu och rör på mig än innan. Skönt!!  Kanske jag kan märka det i byxlinningen också snart? Det vore ju nåt det!






En ny cykel vill jag ju gärna ha, en svart och röd "coolingcykel". Snälla mamma??
 ( har ju växt ut den här för jag är ju stor nu, mamma!!)




kick off

En liten Kick off med jobbarkompisarna en fredag kväll.  Alltid skönt att samlas efter semestern och få skratta lite. ( Nu slutade kvällen lite väl tidigt men men... man kan inte få allt)  
Dåligt väder var det så det blev ingen 5-kamp ute men en frågetävling hade chefen knopat ihop om Sverige och givetvis fick jag jumboplatsen ( varför gå i från det vanliga eller hur ha ha ha ha ) 
Man kan tro att jag inte är född i vårat land eller rest nånstans.
Ja ja men det kan ja bju på ;P 



Några av Nattens Änglar


Målar

Nu har jag börjat i Hannas rum..Äntligen, säger jag. Den daskiga gråvita panelväggen ska bli fin vit igen.
 Och andra tapeter (som hon redan valt, dom ligger bara och väntar)
Greppar penseln i högsta hugg, nu j-lar....


guld guld guld.....

En liten skogspromenad inkasserade en näve guld.....






Första skoldagen

Idag var första skoldagen för lilleman...
Åh så spännande - 6.års (förskolan) undrar om han eller jag var mest nervös hur det skulle gå idag. Efter en timme i skolan så kramade jag om våran lille pojk och sa att jag hämtar honom om några timmar....under tiden gjorde jag stan lite och fikade ute med Sofie som börjar 2 på gymnasiet i morgon. Jag väntade nästan att skolan skulle ringa men men.... Det hade gått så bra, fram för allt han längtar dit igen (redan)
nja, barnen brukar tappa gnistan lite för skolan när dom kommer upp till högstadiet men man få glädjas åt att det är några år dit för lilleman.




Lilleman ♥ 






Sofie ♥


Nu så var det klart!

Tro det eller ej men i September bär det iväg!

Jag och några av mina goa arbetskollegor ska flyga till Rhodos. Ett gäng glada och pigga tjejer som ska hälsa på en annan av oss i gänget som hyrt lägenhet där för 3 veckor. Vi ska flyga en lördag till tisdag och det är nog precis vad vi orkar med. Ha ha ha
 
Men va kul vi ska ha, det blir nog några intensiva dagar med förhoppningsvis mycket sol & bad. Och mycket skrattande, precis va vi behöver för att ladda batterierna!

Själv har jag aldrig varit på Rhodos, där emot på Korfu och det var helt underbart men det är många år sedan.
Så det ska bli kanon, känns som jag är en upphakad gammal Lp-skiva men det ska bli
SÅ KUL!!


Färgkombination???

Nu när mannen min har målat över den babyblå panelväggen till cremebeige färg så ska ju även det mörkblå försvinna till en annan färg...men vilken? Vi har lite på lut en mörk vinröd färg som vi tror ska passa.
Men så svårt, så svårt.....

Tog en biltur ut bland dom nubyggda områdena i trakten för att få lite tips och idéer....men döm om min förvåning - det är inte mycket olika färgsättningar och kombinationer på dom nya husen. Vitt / beige, beige/vitt, svart/vitt, vitt/vitt ...... ja det gav ju mycket idéer till oss eller? ha ha ha
 
Det blir för oss att åka ner till handlarn och hämta provexempel och ta med hem - ganska bra faktiskt.


renovering

Det är som dom säger "man blir aldrig färdig med att fixa huset man bor och lever i"
Ständigt hittar man på nya projekt...kanske lite för många på gång nu....

I vilket fall så har ju väggen i hallen (trappan upp) blivit färdig och bröllopsfotot är på plats, uterummet är så gott som klart förutom lite målning på ett par stolar som ska få lite vit färg. Sen då....ja, bastun har vi inte börjat med men målningen utomhus har påbörjats...mannen min målar så bra (råkade säga att han borde blivit målare, fick en mörk blick av han då. Är inte hans favorit syssla direkt)

Har upptäckt ett fenomen med att man börjar måla utomhus på sommaren är att veckan efter kan man ofta räkna in en och en annan granne likväl som också börjat med målning.
"Smittsam åkomma" eller "gör grannen måste jag"??

Fint blir det i alla fall här i vårat område!


Vacker




En av gåvorna på den jämna födelsedagen 40


Fylleri & fyllera

Titta på den här!!





Av någon anledning så jäklades våra barn med mig när jag i dagarna tidiga Augusti fyllde 40 år. Hem kommer dom med en tårta så god men vilken text sen då!!
Ska jag tolka den: att jag är en riktig snygg pudding och väldigt pigg för min ålder eller att jag är väldigt sliten och seg "kärring" för min rätta ålder att man lätt kan misstolka den?


Tiden går...

Ja det är inte utan att man känner i bland att tider rinner iväg...inte har man fått nåt gjort som man tänkt göra heller. Men varför "gräma" sig över det jag är ju i alla fall frisk och har för närvarande många glada och friska barn. Finns dom som har det mycket värre.

I vilket fall så har väggen i hallen jag pratat om blivit färdig och bröllopstavlan är på plats. Skönt!!





Tja det är inte bästa kameran jag har men nåt kan man ju se i alla fall *L*


RSS 2.0