Blommor

Ska ranka mina favoritblommor för stunden i en 5 i topp lista (v.8)

1. Tulpaner
2. Pärlhyacint
3. Snödroppar
4. Rosor
5. Orkide

Jag älskar vintern och mycket snö men till och med jag har fått nog av denna vinter. Snön föll ju redan 29 okt förra året (2010) Och den ligger kvar ännu.....


Underbar rosa tulpan



Vårskor


Hittade några härliga vårskor för kommande stunder. Längtar efter att få  beställa dom!




Mmmm våren


Hittade en bild på en härlig vårbild av ett underbart vårträd som jag tror är ett körsbärsträd. Har inget körsbärsträd själv i trädgården men plommon, äpple - päronträd som jag bara längtar efter att det ska börja blomma.
Men just nu så har jag mellan 50-90 cm snö i trädgården så jag lär få vänta. Men vad är det dom säger:
Den som väntar på nåt gott väntar inte för länge - (liten tröst just nu)




Brrrrr

Nu är det bra kallt och jag fryser ända in i märgen. Var uppe en gång inatt, slog en glutt på termometern -17!!!
Snabbt tillbaka till sängvärmen. När klockan ringde på morgonen och barnen skulle till skolan hade det ökat lite i värme till hela -13. Inget muntert men lite sol som kommer fram nu är ju gott!


Listar känslor

Bara för att det krånglar lite mellan syskonen här hemma, är något besviken på den näst äldste som gör väldigt konstiga uttalande ( skulle tro att det är avundsjuka som ligger till grund eller att han inte är nöjd med sitt egna familjeliv just nu) Men jag tänkte lista känslor/karaktärer samt ett och annat citat.

1. Ärlighet
2. Skinn på näsan
3. Tala är silver, Tiga är guld
4. Alla är lika, ingen är för mer
5. Som man är mot andra blir man själv bemött


åter igen

Så var det dags med årets magsjuka för mig.....går inte längre bort än 5 meter från toaletten säger jag bara!
Inte nog med det så givetvis ska halsen krångla igen. Ingen bra början på det nya året. Längtar efter sol och värme nu och framför allt lite barmark så man kan känna att våren är på väg. Lite trött på 17 minus som det varit på nätterna denna helg.


Odla kryddor

Hmmm ....Jag har en liten plätt till yta över i köket på mitt barbord som bryter av köksdelen mot matbordsdelen. Skulle nog vilja ha ett litet växthus att odla några goda kryddor i. Inte för att jag är någon duktig odlare eller särskilt bra på att vattna men det skulle göra sig väldigt fint och som tur är så har jag en man som är kanon på att vattna och hålla efter mig. =)
Så vad tycks om denna modell??




Nu är det dags

Äntligen har vi börjat renovera hallen. Panelen nästan klar i trappan sen ska den målas vit. Och dom fina randiga tapeterna ska upp och pryda väggen. Längtar efter resultatet.


Inredningsdetaljer och mer där till

Satt och spånade runt efter kaffekoppar som jag tänkte hitta och göra efterrätter i. En kompis till mig hade gjort en citronfromage med fruktbitar i olika sorters små och fina kaffekoppar. Någon var turkos med vita prickar, en vit med rosa rosor och någon kinakopp med gulddetaljer. Ja vi var 8 stycken till bordet och alla var olika.Bara dom var en färgklick till dukningen och faktiskt var det roligare att äta desseren.
Så nu var jag inne på Lagerhaus och hittade en massa roliga och mysiga grejor som jag vill beställa så småningom. Men en glimt kan ni få nu





Danstoppen i mitt tycke


5 i topp vecka 6!

Kan det bli annat än deltagarna i Lets dance 2011. Jag har en favorit i Frank fast jag gillar ju Tina lika skarpt. Delad vinst vore kanon men som dom säger en vinnare måste koras och i mitt fall så får det bli Frank.
Min äkta hälft har tre favoriter: Frank, Tina och Figge.
Sist tippad för våran del är vi väldigt överens om och det är unge herr Weise. Han dansar bra men utan glädje och väldigt inövat. Blir lite för platt utan verkliga känslor som återspeglar sig.

Listan:

1. Frank
2. Tina
3. Figge
4. Helena
5. Jessica



Lite förändringar

Nu har jag sytt några enkla gardiner till pluttens rum. Svaga gröna ränder med flygplansmotiv i olika storlekar, men det blev lite för bart i fönstret med bara en "rullis". Så jag hittade i garderoben ett par längder med öljettringar som funkade jättebra till.  Till det några andra krukor och en större lampskärm...ja ja jag vet det fattas några blommor närmare bestämt 2 stycken. Det får bli en tur till blomsterhandlarn eller ikea kanske i helgen. Vad man kan fynda där - jätteroligt.






Göra om

Börjar få vårkänslor och med dom kommer lusten att göra om lite hemma. Eller den har jag väl jämt men den blir lite extra stark när vårsolen början värma mot husväggen och det börjar så sakta komma fram lite grönt i trädgården.
Så nu ska jag hitta lite ideér för lillepluttens rum ( han blir 6 år i år och börjar skolan i Augusti, inte klokt vad tiden går) Få se nu....han gillar dinosaurier, bilar och lego. Givetvis ska han ha allt framplockat i sitt rum och får tokfnatt när jag ska städa där inne och plockar med hans grejer.
Så frågan är: Ska det få förbli grönt i hans rum? Fondväggen som är randig (maskerat och målat den själv) ska den vara kvar? Måste blogga lite runt för inspiration.


Tavlan

Vår alldeles egengjorda "hometavla" som min älskade man snickrat ihop. Just nu sitter den i hallen och det kommer den inte göra sen för den ska landa på väggen i sovrummet när vi gjort om där inne. I hallen kommer vårat brudfoto att hängas upp efter det förstorats 100×70cm ♥
Men först ska liggande panel upp på trappväggen som ska målas vitt och nya tapeter på resterande väggar i bredrandigt i vitt/beige. Kommer bli kanonfint!






tofs eller "tassels"


Hittade en större modell av tofs som jag tänkte dekorera mitt linneskåp med. Fast just nu innan sovrummet är färdigt med sänggavel och ommöblering så hängde jag den i fönstret. Beautiful!!
Ni förstår säkert att jag gillar just en speciell person i alla dessa dokusåpor som poppat upp dom senaste åren. Maria Montazami. Helt enkelt underbar och sig själv.



Halsfluss

Usch och fy...halsfluss igen och en begynnande halsböld. Låter inte trevligt jag vet men det är tio gånger värre att ha det. Så doktorn har skrivit ut en dunderkur (undra om det är lagligt men jag hämtade det ju på apoteket, 2 cm stora kapslar som är knallturkosa i en vit och rosa ask. Starkt så att man blir precis yr i bollen.) Förhoppningsvis är jag snart på benen så jag kan ta med ut igen.


bilar

Missade i helgen min lista med 5 i topp, så jag tar den nu:
Bilar, underbara härliga bilar. Har en förkärlek till Chrysler men Audi är inte långt borta.

1. Chrysler
2. Audi (R8)
3. Audi
4. volvo c30
5. Volvo





Mått bättre

Idag är det ingen bra dag. Både mannen och jag vaknade med jättemycket halsont, usch och fy! Men det var bara att krypa ur sängen - barn ska till skola och dagis. Ibland får man bara gilla läget.
I och för sig så är halsont inget egentligen att "åma" sig över men jag är lite överkänslig kallar dom det(läkarna) när det kommer till min hals. Har haft 3 halsbölder inom loppet av 10 år och när jag hade den första så ville dom lägga in mig akut för att snitta mig. Gudars skymning aldrig sa jag.
Ja jag vet, jag jobbar inom vården borde ha lite "go" i mig men när det kommer till mig själv är jag "jättechåpig". Så det blir starka antibiotika kurer varje gång istället. Inte särskilt bra för min mage.


RSS 2.0